Omdat wij onze hobby ook graag aan anderen willen laten zien hebben wij naast een vaste modelbaan ook wat modules. Deze modules zijn opgebouwt volgens de Fremo-US normen. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het een beproeft systeem is, verder is het voor ons nu ook mogelijk om met anderen modules opgezet volgens het zelfde systeem te koppelen. Hierbij maakt het niet uit of dit nu een Duitse, Franse of Engelse modules is als het thema en systeem maar het zelfde is. Door de organisatie Fremo worden dan ook grens overschrijdende bijeenkomsten georganiseerd.

 

Hieronder wat plaatjes met uitleg.

Een module bestaat uit een bak waarop de rails en scenery wordt geplaatst deze bak word gedragen door poten welke tevens de verbinding vormen tussen aansluitende bakken. Zo kun je met deze modulaire bouwwijze tot enorme banen komen. Op dit moment is dit niet ons doel. Wij concentreren ons tot he maken van een modulebaan die op tentoonstellingen en beurzen gepresenteerd kan worden.

 

De modules zijn 120X50 cm.

Hier drie sporen breed en nog genoeg ruimte voor wat landschap.

Ook is er aandacht voor detail zodat een bezoeker iets kan ontdekken.

Wij streven naar een natuurgetrouw landschap.

Voor de aansturing van de treinen gebruiken wij het DCC systeem van de firma Digitrax. Wij vinden dit een goed systeem met diverse componenten die op elkaar afgestemd zijn. De gegevensoverdracht (het digitale signaal) gebeurt via het loconet protocol een systeem wat inmiddels wereldwijd erkend is als standaard. Voordeel hiervan is dat alle apparatuur die geschikt is om te communiceren volgens dit protocol onderling gebruikt kunnen worden.

Onze centrale
Tableau voor de centrale
Tableau voor losse handregelaars.
Connectors voor handregelaars hiervan zijn er meerdere aanwezig.
Schakelaars voor de wisselmotoren.