Omdat ik graag af wil van de twee besturingssytemen die ik heb, Roco en Digitrax heb ik de centrale DR5000 van Digikeijs aangeschaft.

Na het doorlezen van de handleiding was installatie een kleinigheid. Deze centrale is een echte alleskunner en doet naar mijn idee niet onder voor de zwarte Z21 van Roco. Bijkomend voordeel is hierbij ook nog de betaalbare prijs. In de centrale zijn verenigd, diverse protocollen zoals ExpressNet en Loconet van Digitrax en Uhlenbrock, jawel twee verschillende met dezelfde naam. Verder diverse aansluitmogelijkheden voor randapperatuur zoals een Multimaus of een Digitrax controler ook de IR afstandbediening van bijvoorbeeld Piko kan gebruikt worden. Wil je je treinen liever besturen met een app vanaf je tablet of telefoon dan kan dat ook. De centrale werkt prima met de Roco Z21 app.

Een nadeel wat ik wel ontdekte is de afregeling van met servo aangestuurde wissels. Voor deze wissels gebruik ik de decoder van Digikeijs . Om voor een wissel de uitslag van de wisseltongen af te stellen moet je bijvoorbeeld met de Multimaus locadres 9999 gebruiken. Helaas dit werkt niet met de centrale en ben ik genoodzaakt de Roco Multimaus set achter de hand te houden.

Mogelijk doe ik iets fout alhoewel het met de Roco set wel lukt, moet er nog contact over opnemen met Digikeijs.

De centrale in gebruik.

JohnT