Geachte bezoeker het stemt mij droevig u te moeten melden dat het tweede exemplaar van deze locomotief ook ten onder is gegaan aan het zelfde probleem, een te hete rook-unit.

Inmiddels had ik deze loc al vervuild en de cabine ook al geschilderd daar alle armaturen zwart waren en hierdoor onzichtbaar. Gevolg ruilen voor een nieuw exemplaar is niet meer mogelijk. Gelukkig heb ik nu de toezegging van de fabrikant Broadway Limited Imports dat zij mij de benodigde onderdelen zullen toesturen om de loc te repareren. Maar het probleem wordt niet erkent? Onzin natuurlijk want inmiddels heb ik al meer berichten gelezen met dit probleem en ook mijn dealer RD-Hobby kon mij vertellen dat hij behalve de loc van mij nog twee exemplaren heeft terug gehad met het zelfde probleem.

Maar goed het probleem is volgens mij het volgende en ik hoop met dit schrijven oplossingen te vinden voor dit probleem.

Wat er gebeurt volgens mij.

De plastic ketel is op de plaats waar de rook-unit is bevestigd bekleed met een soort foamtape welke bedoelt is om het plastic tegen de warmte van de rook-unit te beschermen.

Een plaatje van de tape zoals deze ook boven de motor in de ketel is geplakt.

IMG_2139Het volgende plaatje laat de tape zien ongeveer drie weken dat de loc in mijn bezit is.

IMG_2138Hierdoor komt het metaal van de rook-unit in direct contact met het plastic van de ketel en heb je de poppen aan het dansen!

De schade is dan als volgt.

IMG_2132

De rook-unit nog in de ketel.

IMG_2133En de unit gedemonteerd.

IMG_2136Het zwarte deel is een soort cup van metaal welke tegen de tape en de ketel drukt. Hier word rookvloeistof bijgevuld en loopt vervolgens in het reservoir eronder. In dit reservoir bevind zich het element wat heet wordt en de rookvloeistof laat roken. Het mini motortje laat een ventilatortje draaien die ervoor zorgt dat de rook in een flinke pluim de schoorsteen verlaat.

Ideeën om deze rook-unit voor wat betreft de  warmte te isoleren van het plastic van de ketel zijn welkom. Zelf denk ik aan een stukje siliconen uit een bakvorm?

JohnT