Mijn nieuwe aanwinst. Na lang wachten eindelijk op de baan. Mijn Cab Forad van Broadway Limited Imports.

Zoals gezegd na lang wachten heb ik dan eindelijk deze mooie loc. Maar het ging niet zonder problemen want het eerste exemplaar was binnen het uur total loss.

Wat is er gebeurt? Na ontvangst van de locomotief ben je natuurlijk super nieuwsgierig dus zo snel mogelijk de loc op de baan gezet. Direct werd ik geconfronteerd met het feit dat ik de verlichting niet aan of uit kon zetten, decoder probleem? Maar wat veel erger was de rookunit staat standaard aan zo uit de doos niet handig want het ding wordt dan loeiheet zonder rookvloeistof. Een poging om de rookunit via mijn centrale uit te zetten werkte niet, decoderprobleem twee? De gebruiksaanwijzing vermeld dat er een schakelaar zit achter de rookkastdeur, ik kon hem niet vinden. Bij toeval ontdekte ik dat de bedoelde schakelaar onder de ketel zit en kon ik de rookunit uitzetten maar toen was het kwaad al geschied, toen de loc uit de tunnel kwam was de ketel rondom de schoorsteen weg gesmolten.

Ik had notabene nog zo gevraagd om de loc te testen voor deze op te sturen naar mij. Gelukkig kon ik ze zonder problemen omruilen bij mijn dealer. De fabrikant heeft aangeboden de loc te repareren, wat repareren ik heb voor een nieuwe betaald niet voor een gerepareerde. Dat de ketel is gesmolten wijt ik aan het feit dat de rookunit standaard aan staat en ik dit niet wist en ook dat door de beroerde handleiding ik de mechanische schakelaar niet kon vinden.

Bij het tweede exemplaar van deze loc was ik gewaarschuwd en heb ik mijn maatregelen genomen. Alles werkt nu goed dus was er wel degelijk ook een probleem met de decoder. Maar goed de loc is er en ik ben er blij mee.

JohnT