Bij toeval werd ik er op geattendeerd dat een forumlid op amerikaanse treinen  deze locomotief als bouwpakket te koop had. Ik had er al één gescoord op MP die ik best wel mooi vond. Dit exemplaar had echter nogal wat problemen. Het exemplaar waar ik het hier over wil hebben is de uitvoering met tender.

Het bouwpakket ziet er op zich niet ingewikkeld uit als je al is met deze materie bent bezig geweest. Het moeilijkste was het aan elkaar nieten van de drijfstangetjes. Dit moet heel voorzichtig gebeuren want als een nietje te vast zit klemt het spul.

Overigens, hou ik alles op een dienblad met opstaande rand voor als er iets wegschiet. Grote kans dat ik het dan op het dienblad terug vind.

Maar goed na afbramen van de diverse witmetaal onderdelen kon het model in elkaar worden geschroefd.

Wat plaatjes van de montage.

 In mijn achterhoofd had ik het beeld van de loc zonder tender en wilde deze ook gaan superen met leidingen die niet in de kit zitten. Dus het model zat best wel snel in elkaar.

Verven heb ik met de knikkerbus gedaan voor montage natuurlijk maar heb verzuimd grondverf te gebruiken. Dacht het gaat wel. Maar niet dus.

Ik vond dit niet zo erg omdat ik toch alles nog is moest spuiten na het aanbrengen van de extra leidingen.

Voor het afplakken heb ik een soort schuimrubber gebruikt. Dit spul wordt gebruikt om pannen e.d. schoon te maken, gekocht bij de Aldi.

Je kunt er mooi blokjes uitsnijden en deze stop ik dan in bijvoorbeeld de cabine om te voorkomen dat deze wordt mee gespoten want de binnenkant was al gedaan.

Verder is het spul handig om je model vast te houden. Ik prik er een saté prikker in en kan zo mijn model vasthouden en spuiten.

Maar goed zoals gezegd ik wilde de leidingen aanpassen c.q. verbeteren. Eerst de stoomleidingen aangepakt.

Hierboven de originele, ik vind het niet mooi dat ze zo schuin weglopen van de ketel. Ik heb nieuwe leidingen gemaakt van messing rond 3mm. De flenzen zijn nagebootst met ringetjes gemaakt uit rond 0,3 mm.

De leidingen zitten tijdelijk vast met kneedlijm om ze tijdens het uitharden van de twee componentenlijm op hun plaats te houden.

Wordt vervolgt.

JohnT