Dit jaar is Klaas begonnen met het bouwen van een modulebaan voor spoor G de schaal die veel voor de tuinbaan gebruikt. De bedoeling van deze baan is dat deze op beurzen en andere evenementen gepresenteerd kan worden en wij kunnen laten zien dat dit ook best wel een aardige schaal is en weer heel andere mogelijkheden bied en de kijk op modelspoor voor ons verruimd.

Daar ik best wel veel samen doe met Klaas heb ik besloten om mijzelf ook een trein in spoor G aan te schaffen zodat ik ook op die baan mee kan rijden en wij samen de boer (beurs) op kunnen.

Maar ja dan heb je die trein en staat ze te staan in de vitrinekast. Eigenlijk wil ik er ook wel mee rijden! Besloten werd om dan maar een ovaaltje aan te schaffen en natuurlijk een transformator. Maar dat pakte anders uit. Een startset was veel voordeliger. Maar die startset was een rondje en geen ovaaltje, dus nog wat rechte rails gescoord. Je voelt het al aankomen, de hobby is net drijfzand je zakt er steeds verder in weg. Maar het houd je van de straat en vooral bezig, weer een nieuwe uitdaging. Om een heel lang verhaal kort te houden de stand van zaken.

Klaas heeft dus de modulebaan met een groot assortiment aan rollend materieel. Hij is al veel lager bezig en had eerder een tuinbaan vandaar.

Zelf heb ik nu twee treinen en zoveel rails dat ik een klein tuinbaantje ben begonnen. Hieronder wat foto’s

JohnT