Model Builder Software van Evan Design

Omdat het bouwen met papier mijn aandacht heeft en ik al lange tijd probeer om hierin redelijk ogende bouwsels te creëren heb ik besloten om toch maar genoemd programma voor dit doel aan te schaffen. Eerder gebruikte ik fotobewerking programma maar had toch veel moeite om de materialen steentjes hout e.d. op schaal te krijgen. Dit is nu wat het programma voor mij doet.

Binnen redelijk korte tijd had ik al een leuk gebouwtje (schaal H0) uit de printer en met wat aanpassingen in de vorm van 3D materialen een aardig resultaat.

 

IMG_1954

Voor en nadelen van het programma.

Voordelen:
Je kunt in elke schaal werken. Schaal handmatig instellen is mogelijk.
Je kunt voor je model tijdens het maken 1:1 maten hanteren, pas als het ontwerp wordt geprint wordt het verschaald naar de vooraf ingestelde schaal.
Gebruikte materialen (lees plaatjes) worden automatisch in de gekozen schaal geplaatst, handmatig aanpssen blijft mogelijk.
Je kunt afbeeldingen van tekeningen gebruiken als achtergrond om je model op te maken.
Het programma is voorzien van rond de 500 materialen, plaatjes in de vorm van baksteen,deuren,ramen etc.
De materialen hebben een Amerikaanse oorsprong maar zijn universeel genoeg om ook in andere stijlen te werken.

Nadelen:
Materialen kunnen niet worden geknipt of tot hoeken worden gevormd dit moet handmatig gebeuren in een fotobewerkingsprogramma.
Het aanpassen van de kleuren van de materialen is niet mogelijk omdat de meeste materialen bestaan uit origineel fotomateriaal.

JohnT

John2602

John2602

Mijn naam is John Tiggelman. Ik ben al zo'n beetje mijn hele leven al met modelspoor bezig. Op het moment naar Amerikaans voorbeeld maar je vind in mijn collectie ook Nederlands en Duits materieel. Hiermee rijd ik op onze clubbaan .

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *